Itsejäljentävä lomake on kätevä tapa tehdä kauppaa!

Itsejaljentava nettiinItsejäljentäviä lomakkeita käytetään esim. asuntojen osto- ja myyntisopimuksissa, laskuissa, rahtikirjoissa, lähetteissä, saatteissa, kuiteissa. Ne ovat erittäin käytännöllisiä tilanteissa, joissa ei pystytä tulostamaan asiakirjoja paperille. 

Itsejäljentävät lomakkeet toimivat niin, että kun päällimmäiseen lomakkeeseen kirjoittaa, teksti jäljentyy alla olevaan/oleviin lomakkeisiin. Yhdessä setissä voi olla eri määrä jäljentäviä osia: 1-, 2-, 3- ja 4-osaiset lomakkeet ovat yleisimmin käytettyjä. On mahdollista tehdä myös yksinjäljentävää, jossa voi itse valita jäljentyvien arkkien määrän (6-8 lomaketta päällekkäin alkaa olla maximi, jäljennyksen selvyys alimmaisessa arkissa riippuu käytettävän kynän terävyydestä ja kynän terään kohdistuvasta paineesta).

Yleensä itsejäljentävät liimataan irtonaisiksi seteiksi ylhäältä tai vasemmalta. Toinen vaihtoehto on liimata kaikki setit sopivan paksuisiksi lehtiöksi eli blokeiksi, jolloin täytyy käyttää suojakartonkia settien välissä, tai vaihtoehtoisesti liimataan yliheittokansi, josta saa käännettyä kartonkiläpän setin väliin kirjoittamisen ajaksi, mikä estää jäljentymisen alla oleviin setteihin. Lähetä meille valmis aineisto (esim. word, excel, pdf) tai me voimme tehdä (latoa) lomakkeen ohjeittesi mukaan. Painamme myös numerosarjoitettuja lomakkeita. Jos sinulla on kysyttävää, niin soita tai lähetä viesti: yhteystiedot.

Käytännöllistä on valita lomakesettiin jokaiselle osapuolelle oma värinsä: esim. valkoinen päälliarkki "tilausmappiin", 2.-arkki tuotantoon/varastokeräilyyn, 3.-arkki laskutukseen, 4.-arkki vastaanottajalle, tai miten itse haluatte. Värilliset lomakkeet ovat muotoa:

  • 4-osainen (va-si-pu-ke): valkoinen päälliarkki (1), sininen väliarkki (2), punainen väliarkki (3), keltainen ala-arkki (4)
  • 3-osainen (va-ke-pu): valkoinen päälliarkki, keltainen väliarkki, punainen ala-arkki
  • 2-osainen (va-ke): valkoinen päälliarkki, keltainen ala-arkkI

Yksinjäljentävät ova aina valkoisia.