Haluamme tehdä väitöskirjasi painamisen mahdollisimman vaivattomaksi

VaitoskirjaVoit toimittaa meille väitöskirjasi tekstiosuuden sekä mahdolliset artikkelit ja julkaisut, me hoidamme loput. Lue blogikirjoituksemme vinkkejä väitöstilaisuuteen. Teemme väitöskirjat tarvittaessa nopeallakin aikataululla ja vuosien ammattitaidolla. Tervetuloa tutustumaan painoomme ja katsomaan mallipainatuksiamme, saat henkilökohtaista palvelua.

Kirjakoot

Väitöskirjat ovat yleensä kokoa B5. Poikkeuksiakin on. Teemme pehmytkantisia (kartonkikannet) liimasidottuja väitöskirjoja.

Paperin valinta

Väitöskirjojen yleisin kansimateriaali on n. 275 g päällystetty ja harvemmin päällystämätön kartonki. Sisuspaperina yleisimmin 80 g offset ja harvemmin 100 g G-print, kertapäällystetty, luonnonvalkoinen paperi. Autamme mielllämme sopivan paperin valinnassa, ja meille voi tulla myös katsomaan mallikirjoja.

Liimasidotussa kirjassa kannattaa käyttää suhteellisen ohutta sisäsivujen paperia, jotta kirjaa on helppo lukea ja sivut kääntyvät nätisti.

Tässä muutama yleisimmin käytettyjä paperipapareja:

  • Kansi 275 g EnsoCoat ja sisus 100 g G-Print. Nämä paperit ovat sävyiltään luonnonvalkeita ja pinnoiltaa päällystettyjä.
  • Kansi 300 g Ivoryboard ja sisus 80 g Offset. Nämä ovat sävyiltään valkoisia papereita.

Painovärien ilmoittaminen

Väitöskirjoissa on usein nelivärisivua siellä täällä, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat mustavalkoisia.

Painovärit ilmoitetaan sen mukaan, onko kirjan sivut ja kannet värillisiä vai mustavalkoisia:

  • 1/1 = mustavalkoinen 2-puolinen painatus
  • 4/4 = värillinen 2-puolinen painatus
  • 1/0 = mustavalkoinen 1-puolinen painatus
  • 4/0 = värillinen 1-puolinen painatus
  • 4/1 = etupuoli värillinen, taustapuoli pelkkä musta painatus

Esimerkiksi kirja, jossa nelivärisivuja on siellä täällä, voi yksinkertaisesti ilmoittaa esim. näin: Kansi 4/0, sisus 1/1, joista 8 sivua nelivärisenä.

Painokelpoinen tiedosto

Toivomme pdf-tiedostoa. Yleisin tapa toimittaa meille aineisto on niin, että väitöskirjan runko-osa on erikseen ja jokainen liite omana tiedostonaan. Kokoamme kirjan yhdeksi tiedostoksi, jossa on välilehdet liitteiden edessä (tai toiveidenne mukaan). Liitteet ovat usein Letter-koossa, jolloin muokkaamme ne siten, että ne istuvat kirjaan sopiviksi.

Saamme tehtyä liimakirjaan vaadittavat siirrot painossa, mutta ne voi tehdä halutesaan itsekin. Liimasidotussa kirjassa tulee ottaa huomioon, että sidontareuna ei aukea täysin avoimeksi. Mitään tekstiä tai muuta tärkeää ei kannata sijoittaa lähelle sidontareunaa. Sidontareuna vaihtelee siten, että parittomalla sivulla (sivun päälipuoli) se on vasemmassa reunassa ja parillisella (sivun taustapuoli) se on oikeassa reunassa. Hyvänä neuvona voisi pitää, että tiedostossa olisi 5 mm enemmän marginaalia sidontareunassa kuin ulkoreunassa.

Onko painatuksella kiire, pitäisikö "roikkukappaleet" olla jo tänään?

Teemme tarvittaessa erittäin nopeasti painatuksen. Muutamille väittelijöille olemme tehneet roikkukappaleet ja vastaväittelijän kappaleet jo samalle päivälle: aamulla aineisto, iltapäivällä kirjat noudettu. Olemme pelastaneet väittelijöitä pulasta.

Muista myös vastaväittelijän kappaleet, yleensä 1-2 kpl: yksipuolinen painatus, jolloin vasen puoli aukeamasta blankona merkintöjä ym. muistiinpanoja varten.

Samalla rupeamalla, kun painetaan väitöskirja, kannattaa tilata myös kutsukortit sekä karonkkaan menukortit, istumakortit ja mahdollisesti ohjelma.

Lue blogikirjoituksemme, vinkkejä väitöstilaisuuteen. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua, tule käymään.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai täytä tarjouspyyntölomake tai soita puh. 09 684 1066

Neuvomme mielellämme, jos tarvitset lisätietoja.