Benchmarking on vertailua, arviointia, avointa kiinnostusta siihen miten toiset tekevät sekä oppimista toisilta organisaatioilta. Benchmarking-arvioinnit johtavat oman toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Taitava markkinoija on aktiivinen ja seuraa trendejä. Pyörää ei kannata kehittää uudelleen! 

Bencmarkingissa ei suinkaan ole kyse ideoiden varastamisesta, vaan parantamisesta ja jatkojalostamisesta omia päämääriä tukevaksi. On suuri kunnia päästä toisen yrityksen benchmarkkauksen alaiseksi. Silloin tietää tehneensä jotain oikein.

Kalenteri 1

Kirjekuoren tehtävä on tulla avatuksi. Kirjekuorella on merkittävä rooli suorapostituskampanjan onnistumisessa.

Markkinointi on jatkuvaa testaamista. Kokeile eri strategioita ja testaa tuloksellisuutta. Kokeile minimalistista linjaa (ei sanoja, ei tiisereitä, ei kuvia, ei edes logoa) tai hyödynnä kirjekuoren koko painopinta-ala.

Ota kohderyhmä huomioon viestintätyylissä. Mikäli kirjeen käsittelee sihteeri tai assistentti, voi liian mainosmainen kuori joutua ö-mappiin.

Yritysviestinnässä vähemmän voi olla enemmän. Kuori tulee herkemmin avatuksi, mikäli se on henkilökohtaisen ja tärkeän oloinen.

Kirjekuori

Oletko viimeistellyt kirjaasi viimeiset vuodet? Olisiko jo aika lopettaa haaveileminen ja kaivaa käsikirjoitus pöytälaatikosta tai tietokoneen kansiosta?

Aseta nyt itsellesi deadline. Tee päätös, että käsikirjoituksen tulee olla viimeistelty kolmen viikon tai kolmen kuukauden kuluttua. Kirjaluonnoksesi ei tule koskaan olemaan niin valmis, että olisit itse siihen tyytyväinen! Mikäli tämä ei vielä riittänyt rohkaisuksi, niin ota osaa kirjoittajakouluun tai -valmennukseen. Kielenhuoltopäiviin kannattaa konkarikirjoittajienkin silloin tällöin osallistua.

Omakustannuskirja

Tarraesimerkki

Edullinen painaa,
välillä vain hetken lainaa,

voi olla osana vaihtuvaa markkinointia,
tarjoaa informaatiota ja trendisuuntia.

Mikä se on?

TARRA

Nostalgiaa ja informaatiota

Kanta-asiakaskortit ovat so last season. Mobiilikortit kulkevat aina mukana, eivätkä vie tilaa lompakossa. Itse ilahduin Avainapteekissa, kun minulle tarjottiin tarra, jolla he tunnistavat avainasiakkaan. Tarran saaminen oli todella erilaista ja virkistävää. Kela-korttihan minulla on joka tapauksessa aina mukana apteekkireissulla, joten liimasin tarran siihen. Kuinka nerokasta! Ja kuinka nostalgista. Ilahduin yhtä paljon kuin alakoululaisena uudesta keräilytarrasta.

Kirja ja pöllö

Hyvä tutkija

Onko vastaväittäjä valittu ja väitöspäivä lyöty lukkoon? Entä tarkistettu tiedekuntaneuvoston kokouspäivät, jotta ehtii oikeassa vaiheessa hyväksyttämään kirjan sekä tarkastajat?

FT Anu Sironen antaa Kirjeitä nuorelle tutkijalle -kirjassa seuraavat ohjeet itse väitöskirjan viimeistelyyn liittyen: Väitöskirjasta pitää tehdä julkaisusopimus yliopiston kanssa, ja väittelijä vastaa myös väitöskirjan painatuksesta ja jakelusta.

haakuva kadet sydamen muodossa

Hääkutsu luo ensivaikutelman häistä

Häiden keskiössä toimii hääkutsu. Pariskunnalle tärkeimmät henkilöt kutsutaan todistamaan ainutlaatuista tapahtumaa. Sähköistyneessä maailmassa postitse saapuva kutsu tuntuu erityisen juhlavalta ja tuo arvokkuutta tilaisuuteen. Monet säilyttävät hääkutsun muistona läheisten onnenpäivästä.

Huolimatta siitä, että bisneskontaktit löytyvät helposti LinkedInnistä, jaamme edelleen käyntikortteja. Haluamme jättää konkreettisen muiston tapaamisesta.

Käyntikortti on markkinointi- ja informaatiokanava

Ota kaikki irti käyntikortista informaatiokanavana.