Aineistot lähetetään osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jos tiedoston koko on suuri, esim. yli 30 Mt, voit laittaa tiedoston esim. WeTransfer:in tai DropBoxin kautta. Voit toki toimittaa aineiston meille myös muistitikulla.

Yleisin painotiedoston muoto on pdf. Voit toimittaa aineiston meille myös siinä muodossa kuin se sinulla on, tai voit pyytää meitä suunnittelemaan tiedoston puolestasi.

Muistathan lisätä tiedostoon "leikkuuvarat" eli bleedit. Katso tästä linkistä ohje: pdfpdf_ja_leikkuuvarat.pdf 

Kuvat

Kuvien resoluution tulisi olla 300-600 dpi, käyttökohteesta riippuen. Jos me valmistamme painotiedoston, toivomme kuvat JPG tai TIFF -formaateissa. Logot ja vektorit mieluiten EPS -tiedostoina.

Väriprofiilit

Nelivärituotannossa käytämme Coated FOGRA39 -profiilia, mutta pystymme simuloimaan mitä tahansa CMYK-profiilia, kunhan se on aineistoa toimittaessa meillä tiedossa.

Mustavalkotuotannossa suosittelemme käytettäväksi Dot Gain 20% profiilia.

RGB:nä toimitetut aineistot painetaan stantardiemme mukaan CMYK-väreillä.

Aineiston laatu ja sen tarkistaminen

Meiltä kysytään usein, riittääkö aineiston laatu tai mikä resoluution pitää olla. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos tiedosto näyttää hyvältä ruudulla, kun suurennat sitä, se on hyvä myös painettessa - ja toisin päin. Jos laatu näyttää huonolta jo näytöllä, on se varmasti sitä myös paperilla.

Helppo keino tarkistaa resoluution riittäminen on suurentaa tiedostoa näytöllä 300-400 %. Jos tiedosto kestää suurentamisen, eikä mene "pikselimössöksi", se on tarpeeksi hyvälaatuinen. Tottakai täytyy huomioida kyseisen tiedoston käyttötarkoitus. On eri asia tehdä pieni käyntikortti kuin 70 x 100 cm -kokoinen juliste.

Jos olet epävarma tiedostosi laadun riittämisestä, kysy ihmeessä meidän mielipidettämme. Me myös otamme yhteyttä asiakkaaseen, jos laatu näyttää mielestämme huonolta.

Tiedostojen nimeäminen

Tiedostot olisi hyvä nimetä selkeästi. Hyvä nimeämistyyli on esim. Yrityksenne nimi_Työn nimi_lisätarkenne.pdf. Alla muutama esimerkki.

Esimerkki 1, kahden eri käyntikortin nimeäminen, kun kyseessä on pdf-tiedosto:
Yritys_käyntikortti_Maija Meikäläinen.pdf
Yritys_käyntikortti_Mikko Mallikas.pdf

Esimerkki 2, jäsenlehden tiedostot:
Yhdistys ry_lehti nro 4_sisus.pdf
Yhdistys ry_lehti nro 4_kannet.pdf
Yhdistys ry_lehti nro 4_osoitteet.exl

Tiedostomuoto

Suositeltavin tiedostomuoto on pdf. Otamme vastaan myös yllä mainittujen muiden ohjelmien tiedostomuotoja.

Osoitetiedot ym. personoitavat tiedot tulee lähettää Excel-taulukkona, kukin muuttuva tieto omassa sarakkeessaan. (Kysy puhelimitse lisätietoja, jos tarvitset.)

Minulla ei ole työkaluja luoda PDF-tiedostoa, mitä teen?

Hae netistä DoPDF-niminen ohjelma, joka on ilmainen pdf-tulostin. Ohjelma löytyy sivulta: http://www.download.fi/tyopoyta/pdf/dopdf.cfm
DoPDF asentuu tietokoneellesi ns. virtuaalitulostimeksi. Se toimii aivan kuin normaali printteri.
Seuraavaksi tulostat tekemäsi tiedoston suoraan pdf-tiedostoksi. Valitse Tiedosto > Tulosta
Valitse tulostimeksi nyt DoPDF ja paina OK.
Valitse Kohde, mihin haluat tiedoston tallentuvan (esim. Työpöytä). Anna Tiedostonimi (esim. esite.pdf) ja paina lopuksi OK.
Pdf-tiedostosi on valmis. Voit katsella sitä Acrobat Readerillä. Jos Sinulla ei ole Acrobat Readeria, voit ladata sen ilmaiseksi täältä: http://www.adobe.com/fi/products/acrobat/readstep2.html

Ohjeita

Alla olevista linkeistä latautuu pdf-tiedosto. "Tuotteet ja palvelut" -sivulta löytyy myös tuotekohtaisesti lisätietoja.

pdfkirjan kannen teko indesignilla.pdf

pdfpdf_ja_leikkuuvarat.pdf